Фото: росЗМІ

Стала відома подальша доля "вагнерівців", які перебувають в Білорусі

Найманців приватної військової компанії "Вагнера", які наразі перебувають у Білорусі, можуть відправити на Близький Схід (в Сирію) і Африку (Лівію, Малі чи Центральноафриканську Республіку).

Про це повідомило видання "Радіо свобода" із посиланням на відомості рідних членів ПВК, якими вони ділилися у Telegram-чатах.

"Дівчатка, всім привіт. Мій віддзвонився. Завтра додому. Два дні вже сидить у "Молях" (база ПВК у Молькіно, — ред.). Був у Луганську і йому відразу сказали: або в Африку далі, або додому", — розповіда одна із родичок.

За даними журналістів, "вагнерівці" можуть покинути Білорусь вже найближчим часом. 

"За останні місяці у Малі вирушили вже два рейси з бійцями ПВК "Вагнер": 2 червня і 12 липня. Відомо, що як мінімум рейс 12 липня вилітав з Росії, але був не прямим: "вагнерівці" прилетіли в Малі лише три дні потому, 15 числа...", — наголошується у матеріалі.

Також стало відомо, що деякі "вагнерівці" вже вирушили до Лівії. 

"Через те, що "вагнерівців" більше не возять літаками Міноборони, тим, які погодилися відправитися в Африку чи на Близький Схід, часом доводиться тижнями і місяцями чекати відправки. У цей період вони знаходяться в Росії, найчастіше — у себе вдома", — йдеться у статті.

Нагадаємо, в українській розвідці вважають, що зараз найманці ПВК "Вагнера" у Білорусі не загрожують Україні. Речник ГУР МО України Андрій Юсов повідомляв, що частина терористів стануть інструкторами для білоруських та російських військових. Самі "вагнерівці" заходять до Білорусі роззброєними, але значна частина із них має бойовий досвід.

Додамо, 28 липня у Білорусь в'їхала 13 колона терористів ПВК "Вагнера". Кілька десятків автомобілів та бронетехніки рухаються у напрямку польового табору бойовиків. Трасою М5 від Бобруйска у бік Осиповичів їдуть близько 80 автомобілів, включно з бронемашинами, бензовозами, ПАЗ, автобусами та фурами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.07.2023 22:27