Фото: Korrespondent.net

Реінтегруються в російську армію: у Пентагоні пояснили активність "вагнерівців" у Білорусі

Найманці приватної воєнної компанії "Вагнера", які активно прибувають на територію Білорусі, реінтегруються у російську армію. Такого висновку дійшли у Пентагоні.

Відповідну заяву зробила заступниця прес-секретаря Пентагона Сабріна Сінгх, пише CNN.

"З огляду на те, що відбувається в Білорусі, бачимо повідомлення про те, що сили "ПВК Вагнера" продовжують рухатися в цей регіон і цей процес триває, я думаю, вони хочуть консолідуватися там... Ми, безумовно, бачимо, як сили "Вагнера" реінтегруються в російську армію", — сказала вона.

Нагадаємо, 20 липня до Білорусі прибула вже дев'ята колона бійців приватної військової компанії "Вагнера". Вона складається із щонайменше трьох десятків фур. Останніми днями, деякі фури, які їхали в колонах з іншими машинами ПВК "Вагнера", пізніше поверталися до РФ, що свідчить про те, що фури привозять вантаж, розвантажують його в таборі в селі Ціль і повертаються до Росії або їдуть за наступною партією вантажу.

В українській розвідці вважають, що зараз найманці ПВК "Вагнера" у Білорусі не загрожують Україні. Речник ГУР МО України Андрій Юсов повідомляв, що частина терористів стануть інструкторами для білоруських та російських військових. Самі "вагнерівці" заходять до Білорусі роззброєними, але значна частина із них має бойовий досвід.

Раніше повідомлялось, що найманці приватної військової компанії "Вагнера", які напередодні прибули з Росії, розпочали навчання білоруського спецпідрозділу за п'ять кілометрів від кордону з Польщею, яка є членом НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.07.2023 06:01