Фото: "РБК-Україна"

Дев'ята колона "вагнерівців" прибула до Білорусі, — "Гаюн"

До Білорусі прибула вже дев'ята колона бійців приватної військової компанії "Вагнера". Вона складається із щонайменше трьох десятків фур.

Про це повідомляє моніторингова група "Беларускі Гаюн".

"Деякі фури рухаються одразу з двома причепами. Більшість вантажівок у колоні їде без номерних знаків", — наголосили спостерігачі.

Водночас зазначається, що останніми днями, деякі фури, які їхали в колонах з іншими машинами ПВК "Вагнера", пізніше поверталися до РФ, що свідчить про те, що фури привозять вантаж, розвантажують його в таборі в селі Ціль і повертаються до Росії або їдуть за наступною партією вантажу.

"Що саме перевозиться у фурах — невідомо, всі вони криті та різних кольорів. Там може перевозитися все, що завгодно, особисті речі, обладнання/частини колишнього табору ПВК у Молькине або їх спорядження, зброя, боєприпаси", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв заявляв, що бойовиків приватної військової кампанії "Вагнер" чекатиме смерть, якщо вони спробують прорватися на територію України з Білорусі.

В українській розвідці вважають, що зараз найманці ПВК "Вагнера" у Білорусі не загрожують Україні. Речник ГУР МО України Андрій Юсов повідомляв, що частина терористів стануть інструкторами для білоруських та російських військових. Самі "вагнерівці" заходять до Білорусі роззброєними, але значна частина із них має бойовий досвід.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.07.2023 23:54