Фото: Wagner group

Пригожин терміново відкликає своїх найманців із відпусток та збирає їх у Білорусі, — ЦНС

Найманці приватної військової компанії "Вагнера" повинні до 5 серпня прибути у табори, розташовані у Республіці Білорусь. Їх відкликає з відпусток особисто засновник ПВК Євген Пригожин. 

Про це повідомляють у Центрі національного спротиву.

"Всіх найманців "ПВК Вагнер" відкликають з відпусток і максимально перекидують в Білорусь. На 5 серпня сплановані невідомі заходи "вагнерівців" під особистим керівництвом Пригожина", — йдеться у повідомленні.

У ЦНС також зазначають, що більшість "вагнерівців", які перебувають у Білорусі, мають досвід контрабандної діяльності та перевезення нелегальних мігрантів. Вони можуть розхитувати ситуацію у прикордонні Польщі й Литви. Їм видають форму білоруських прикордонників, щоб вони супроводжувати біженців в їх спробах перетнути кордон.

Додамо, 27 липня до Білорусі прибула щонайменше 12 колона "вагнерівців". Вони пересувались у супроводі автомобільної техніки, якої налічувалось близько 50 одиниць. Відомо, що колона містила броньовані автомобілі, відомі як "Щука" або "Чекан". Перша колона найманців Пригожина у супроводі "Щук" прибула до Білорусі 25 липня.

Нагадаємо, в українській розвідці вважають, що зараз найманці ПВК "Вагнера" у Білорусі не загрожують Україні. Речник ГУР МО України Андрій Юсов повідомляв, що частина терористів стануть інструкторами для білоруських та російських військових. Самі "вагнерівці" заходять до Білорусі роззброєними, але значна частина із них має бойовий досвід.

29 липня прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що понад сотня найманців приватної військової компанії "Вагнера" вирушили до Сувальського коридору. Він обʼєднує територію балтійських країн з Польщею та відокремлює Калінінградську область Росії та Білорусі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.07.2023 16:10