Фото: Facebook Миколи Тараріна

У ЦВК розповіли, хто замінить у Раді колишнього депутата-"слугу" Холодова

Місце скандального екс-депутата Андрія Холодова у Верховній Раді займе Микола Тарарін. Його призначили відповідно черговості виборчого списку політичної партії "Слуга народу".

Про це повідомили у прес-службі Центральної виборчої комісії.

"До комісії надійшла Постанова Верховної Ради України від 9 серпня 2023 року, якою достроково припинено повноваження народного депутата України Андрія Холодова, у зв’язку з особистою заявою про складення ним депутатських повноважень", — йдеться у повідомленні.

Відтак ЦВК розглянула постанову та визнала Миколу Тараріна, який був наступним у черзі виборчого списку політичної партії "Слуга народу" під № 147. 

Скандал з Холодовим

Розслідувачі "Схем" встановили, що народний депутат виїхав з України у січні 2023 року і відтоді не повертався. Попередньо, він живе на Кіпрі.

За інформацією ЗМІ, востаннє Холодов був в Україні 21 січня 2023 року. Уранці того дня він на автомобілі Mercedes GLS 450 перетнув кордон через пункт пропуску "Порубне" в Чернівецькій області. До цього нардеп виїжджав за кордон 17 грудня, а потім повернувся 11 січня і пробув в Україні 10 днів.

За даними "Схем", Холодов перебуває з сім’єю на Кіпрі, де у нього є маєток. Журналісти з’ясували, що Холодов за кордоном розбудовує сімейний бізнес. Також журналісти зазначають, що дружина нардепа є кумою Оксани Марченко — дружини співзасновника забороненої партії "Опозиційна платформа — За життя", кума російського президента Володимира Путіна Віктора Медведчука. У Відні вона також володіє салоном весільних і вечірніх суконь на вулиці Вальфішгассе в центрі міста. Сам же нардеп на зв'язок не виходив і не відповідав ні на дзвінки, ні на листи журналістів.

1 серпня звернення Холодова опублікувала речниця партії "Слуга народу" Юлія Палійчук. У тексті він пояснив, що складає депутатські повноваження тому, не може "суміщати обов'язки глави сім'ї, займатись лікуванням дружини, дитини та одночасно бути присутнім на всіх засіданнях Верховної Ради". Він розповів, що в його родину нібито "прийшла хвороба".

9 серпня Рада припинила депутатські повноваження "слуги" Холодова. За постанову проголосувало 308 депутатів

Нагадаємо, до фракції "Слуга народу" приєдналася нова народна депутатка Наталія Локтіонова,яка балотувалася до Верховної Ради під №146 у списку партії. Вона замінила Юрія Арістова, повноваження якого були достроково припинені.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.08.2023 14:59