Фото: Bigmir.net

У деяких областях у понеділок можливі відключення світла, — "Укренерго"

В Україні триває відновлення енергосистеми після останньої масованої ракетної атаки. У понеділок, 13 березня, в деяких регіонах України можливі аварійні чи погодинні відключення світла.

Про це повідомили в "Укренерго".

Порівняно із неділею, 13 березня споживання електроенергії збільшилося, що характерно для робочого дня.

Через перевантаження обладнання діють аварійні відключення в деяких районах Києва та Київщини. На Житомирщині та Харківщині при зростанні споживання у пікові години можливе застосування графіків погодинних відключень.

Унаслідок ворожих артилерійських обстрілів є пошкодження мереж у прифронтових районах Харківської та Херсонської областей. Також триває заживлення споживачів, що були знеструмлені через рвучкий вітер на Житомирщині та Сумщині. 

"В інших регіонах обмеження енергоспоживання не застосовувалось, ліміти не доводились. Наявних в системі обсягів виробленої електроенергії достатньо для покриття потреб всіх споживачів", — йдеться в повідомленні.

Окрім цього, на всіх об’єктах "Укренерго", пошкоджених російськими атаками, тривають ремонтні роботи.

Нагадаємо, 1 березня повідомлялося, що у зв'язку з кризовою ситуацією в українській енергосистемі вже найближчим часом тарифи на світло для споживачів можуть підвищити. В уряді вважають, що це допоможе подолати кризу в енергетиці, яку посилили атаки РФ на енергетичні об'єкти України.

Суспільство, 13.03.2023 11:11