У Каліфорнії шукають зниклих після сходу сели

12 СІЧНЯ 2018 11:51

Щонайменше 17 осіб - у віці від 3 до 89 років - стали жертвами селевих потоків в американському штаті Каліфорнія. Стихійне лихо викликали сильні дощі, що пролилися на територію, яка нещодавно була охоплена потужними пожежами. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.

«Мене здивувало кількість великих уламків, що проробили шлях в п'ять миль уздовж всього каньйону» - зазначає один з місцевих жителів.

На місці лиха працюють сотні рятувальників, які зуміли раніше витягти з-під уламків зруйнованого будинку п'ятьох членів сім'ї. Тим часом, не менше восьми осіб досі вважаються зниклими безвісти. Близько 150 поранених направлено до лікарень, понад 20 тисяч місцевих жителів евакуйовані. «Те, що відбулося тут викликає у мене сильні почуття, оскільки нічого подібного раніше не бачив, але ж я працюю рятувальником вже 30 років».

Селевими потоками повністю знищені десятки будинків, сотні отримали руйнування. Багато доріг як і раніше заблоковані, через що деякі з потерпілих від селю місць залишаються важкодоступними. 

Світ, 12.01.2018 11:51