Фото: timesofisrael.com

У кишенях знищених бойовиків ХАМАСу виявили знахідку, яка пояснює звірства проти мирних людей

Терористи ХАМАСу під час атаки на Ізраїль 7 жовтня перебували під впливом наркотику каптагону. Таблетки знайшли в кишенях багатьох бойовиків, які загинули на ізраїльській землі.

Про це пише The Jerusalem Post. Каптагон — синтетичний стимулятор амфетамінового ряду, який підпільно вироблявся в Південній Європі і переправлявся через Туреччину на споживчі ринки Аравійського півострова.

"Кокаїн для бідних" дозволяв терористам здійснювати жахливі звірства з почуттям спокою і байдужості. Водночас, він тримав їх у стані підвищеної готовності протягом тривалого часу і пригнічував апетит", — пише видання.

Нагадаємо, раніше американські експерти припустили, що терористи ХАМАСу під час нападу на Ізраїль, імовірно, використовували зброю з Північної Кореї. Зокрема, є дані, що бойовики застосували північнокорейські реактивні гранатомети F-7.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Іран є покровителем ХАМАСу і постачає 93% зброї, яку використовує ХАМАС. Президент Єврокомісії додала, що життєво важливо продовжувати санкції проти Ірану, а також розширити їх і придушити ухилення від санкцій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.10.2023 20:24