Скріншот з відео

Бойовики ХАМАСу воюють з Ізраїлем зброєю з Північної Кореї, — ЗМІ

Терористи ХАМАСу під час нападу на Ізраїль, ймовірно, використовували зброю з Північної Кореї. Зокрема, бойовики використовували північно-корейські реактивні гранатомети F-7.

Про це пише Associated Press.

Бойовики "засвітили" зброю з КНДР на опублікованих відео. На кадрах зйомок ХАМАСу добре видно, як бойовики тримають гранатомет з характерною червоною смугою вздовж боєголовки реактивного снаряда, що відповідає дизайну саме північно-корейського F-7. Також військові Ізраїлю захопили трофейні зразки зброї. Було помітно використання терористами північнокорейської самозарядної гвинтівки Type 58, що є варіантом автомата Калашникова. За інформацією видання, раніше у своїх пропагандистських відео та фотографіях ХАМАС демонстрував своїх бойовиків із північнокорейською керованою протитанковою ракетою Bulsae.

"Північна Корея протягом тривалого часу підтримує палестинських бойовиків, і північнокорейська зброя раніше була задокументована серед заборонених поставок. Багато північнокорейської зброї надав Іран групам бойовиків, і вважається, що це основний спосіб, за допомогою якого палестинські бойовики отримали північнокорейську зброю", — сказав експерт зі зброї, який працює директором консалтингової компанії Armament Research Services Джензен-Джонс.

Нагадаємо, в Об’єднаному комітеті начальників штабів (JCS) Південної Кореї дійшли висновку, що Корейська Народно-Демократична Республіка могла продавати зброю бойовикам ХАМАСу і взаємодіяти з ним щодо низки військових питань при підготовці атаки на Ізраїль. 

Південнокорейські фахівці зрозуміли причетність КНДР до атак ХАМАСу після оцінки безпрецедентних атак бойовиків 7 жовтня. У ході операції ХАМАС "засліпив" Ізраїль, паралізувавши його систему раннього попередження про напад, випустили понад п'ять тисяч ракет та порушили ізраїльський кордон на парапланах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.10.2023 16:25