Фото: Міноборони США

У Пентагоні зробили рішучу заяву щодо військової допомоги Ізраїлю

Ізраїль й надалі отримуватиме військову допомогу від Сполучених Штатів Америки. Єрусалим отримує зброю від союзників від початку нападу бойовиків ХАМАС.

Таку заяву під час брифінгу зробила заступниця речника Пентагона Сабріна Сінгх.

"Ви бачите майже щоденні постачання військової допомоги в Ізраїль, і я сподіваюся, що вони продовжать надходити", — сказала вона.

Яку допомогу Ізраїль отримав від США

У Пентагоні зазначили, що загалом з 12 до 16 жовтня до Ізраїлю було відправлено п’ять літаків C-17, які доставили засоби для посилення оборони країни.

Сінгх додала, що США спрямували Сили швидкого реагування Корпусу морської піхоти у складі двох тисяч військових, щоб запобігти розширенню конфлікту між Ізраїлем і ХАМАС. Також Пентагон готується до розгортання інших американських сил стримування в регіоні.

Нагадаємо, бойовики ХАМАС заявили, що Ізраїль 17 жовтня вдарив ракетою по лікарні Аль-Ахлі Араб у Секторі Газа. Там, ймовірно, загинули сотні людей. Водночас армія Ізраїлю ЦАХАЛ заявляє, що вибух стався через невдалий запуск ракети зі сторони Палестини.

Своєю чергою лідер ХАМАС Ісмаїл Ханія вже встиг звинуватити у трагедії США. Він наголосив, що американці несуть відповідальність за смертоносний напад Ізраїлю на лікарню Аль-Ахлі у Газі. 

Варто відзначити, що протести після удару по лікарні в Газі розпочалися в Йорданії, Тунісі, Туреччині, Сирії, Ірані та Лівані.

Згодом президенту Сполучених Штатів Америки Джо Байдену довелось скасувати свій візит до Йорданії. Там він мав зустрітись з її королем, лідером Палестини та президентом Єгипту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 18.10.2023 07:52