Фото: соцмережі

ХАМАС звинуватив Ізраїль в атаці по лікарні в Газі: бойовики вбачають провину США

Бойовики ХАМАС заявили, що Ізраїль 17 жовтня вдарив ракетою по лікарні Аль-Ахлі Араб у Секторі Газа. Там, ймовірно, загинули сотні людей.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ. Водночас армія Ізраїлю ЦАХАЛ заявляє, що вибух стався через невдалий запуск ракети зі сторони Палестини.

Своєю чергою лідер ХАМАС Ісмаїл Ханія вже встиг звинуватити у трагедії США. Він наголосив, що американці несуть відповідальність за смертоносний напад Ізраїлю на лікарню Аль-Ахлі у Газі.

Ханія також додав, що напад підтвердив "жорстокість" Ізраїлю та масштаби його поразки після нападу ХАМАС 7 жовтня. Він також закликав палестинців на Західному березі повстати проти ізраїльської окупації.

МЗС Саудівської Аравії назвало удар по лікарні в Газі "огидним злочином" Ізраїлю.

Реакція Нетаньягу на обстріл лікарні

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу зазначив, що на лікарню в Секторі Газа напали варварські терористи, а не ЦАХАЛ.

"Той, хто жорстоко вбив наших дітей, вбиває своїх дітей", — заявив глава ізраїльського уряду.

Варто відзначити, що протести після удару по лікарні в Газі розпочалися в Йорданії, Тунісі, Туреччині, Сирії, Ірані та Лівані.

Нагадаємо, видання Wall Street Journal повідомило, що представники іранських спецслужб допомогли бойовикам ХАМАСу спланувати атаку на Ізраїль, а також дали дозвіл на її проведення під час зустрічі в Бейруті на початку жовтня. Водночас сам Тегеран заперечив цю інформацію.

Раніше Сполучені Штати Америки отримали конкретні розвідувальні дані, які ставлять під сумнів причетність Ірану до планування нападу на Ізраїль з боку терористичного угруповання ХАМАС. За словами колишніх співробітників служб безпеки та інших регіональних аналітиків США, Тегеран не має радників на місцях у заблокованій Газі й не керує діяльністю угруповання.

Своєю чергою міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, війна Ізраїля із Сектором Гази буде довгою. Єрусалим у битві з бойовиками ХАМАСу відстоюють цінності єврейського народу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.10.2023 23:43