Скріншот з соцмереж

В Ізраїлі зросла кількість загиблих через атаку бойовиків ХАМАСу

В Ізраїлі повідомили, що зросла кількість загиблих внаслідок атаки бойовиків ХАМАСу. Наразі відомо про 1400 загиблих громадян Ізраїлю.

Про це пише BBC.

Зазначається, що в уряді Біньяміна Нетаньягу повідомили, що внаслідок атаки терористів із 7 жовтня вже загинули понад 1400 людей.

Водночас міністерство охорони здоров'я в Секторі Газа, яке контролюється ХАМАСом, заявило, що в результаті бомбардувань армією Ізраїля було вбито 2450 людей.

За інформацією The New York Times, армія оборони Ізраїлю готується до проведення наземної операції в Секторі Гази. Вона мала б відбутися цими вихідними, але операцію відклали через невідповідні погодні умови.

Зазначається, що наразі підготовка до операції триває. Крім того, дана наземна операція у Секторі Гази може стати однією з найбільших з 2006 року, коли Армія оборони Ізраїлю давала відсіч Лівану під час нападу "Хезболли". Ізраїльські офіцери розповідають, що братимуть участь в операції десятки військових ЦАХАЛ, які отримали наказ ліквідувати керівництво бойовиків ХАМАС та зачистити Сектор Гази від терористів.

Нагадаємо, 14 жовтня Армія оборони Ізраїлю заявила, що ліквідувала одного з ватажків ХАМАСу Мерада Абу Мерада, який був одним з головних відповідальних за напад на країну 7 жовтня. Це сталося внаслідок удару ЦАХАЛу авіацією по оперативному штабу бойовиків, з якого здійснювалося управління повітряною діяльністю терористичної організації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.10.2023 18:42