У Китаї лікарі витягли з ока немовляти більше 10 черв'яків

20 ЖОВТНЯ 2018 15:23

Китайські лікарі витягли з ока п'ятимісячної дитини 11 живих круглих черв'яків. Операція була проведена в одній з лікарень міста Сіань в провінції Китаю Шеньсі в центрі республіки.

Мама малюка розповіла, що в якийсь момент її син Дун-Дун став занадто часто терти око, і тоді жінка вирішила показати його лікарям. При огляді доктора виявили на поверхні очного яблука і під нижньою повікою немовляти більше десятка паразитів.

Видаляти їх з ока дитини довелося за допомогою спеціальних щипців. Вся операція зайняла 21 хвилину. Відразу після цього витягнутих черв'яків відправили на вивчення в лабораторію. Сам хлопчик поки залишається під наглядом медиків. Йому поставили діагноз «телязіоз», що означає поразку ока круглими хробаками.

Така інфекція зустрічається не тільки у людей, але також серед кішок і собак. Зазвичай, личинки паразитів заносяться в очі мухою виду Phortica variegata. Мати хлопчика заявила, що у них вдома немає тварин, але підкреслила, що незадовго до події Дун-Дун контактував з сусідськими вихованцями, передає Daily Mail.

Суспільство, 20.10.2018 15:23