У Китаї з'ясовують чи є іноземці серед 640 постраждалих від вибуху на хімзаводі

22 БЕРЕЗНЯ 2019 09:28

Китайська влада встановлює, чи є серед жертв вибуху на хімічному заводі в провінції Цзянсу іноземці. Всього постраждали 640 осіб і 47 загинули. Число жертв постійно уточняється.

Керівництво провінції Цзянсу разом з керівництвом заводу Tianjiayi Chemical Co. Ltd перевіряють списки співробітників. Поки інформації про іноземних громадян не надходило, повідомляє Al Jazeera.

Вибух прогримів у четвер, 21 березня. На території промислового міста Яньчен здетонували установки на хімічному заводі. Вибух був такої сили, що в будинках в радіусі п'яти кілометрів вибило стекла. А через деякий час сейсмологи відзначали коливання земної поверхні, магнітудою 2,2. Джерело впливу був на нульовій глибині, тобто на поверхні землі.

З числа постраждалих, які звернулися в лікарню, 90 осіб отримали сильні травми, медики поки не беруться робити прогнози щодо їх стану.

У роботах по ліквідації наслідків вибуху і, відповідно, пожежі беруть участь 192 пожежників розрахунку і понад 930 військовослужбовців, для розбору завалів задіяно важка техніка з 12 сусідніх міст.

Світ, 22.03.2019 09:28