У Києві на 39-му пограбуванні затримали чоловіка

01 БЕРЕЗНЯ 2019 16:40

У столиці оперативники затримали серійного злодія, на рахунку якого 39 крадіжок із підсобок та загальних коридорів. Сума завданих збитків становить близько 400 тисяч гривень. Згідно з рішенням суду, на час слідства чоловік перебуватиме під нічним домашнім арештом.

Як розповів начальник Дніпровського управління поліції Олександр Кузьмін, працівники поліції встановили, що невідомий «працював» вночі, аби не привертати до себе увагу. Та за допомогою викрутки проникав у підсобні приміщення, звідки забирав речі, які можна збути на ринку або здати в ломбард.

«Завдяки камерам відеоспостереження ми побачили, як зловмисник із підсобок викрадав речі, а саме: велосипеди, взуття, спортивний одяг, валізи, побутову техніку, приладдя для риболовлі та відпочинку. Після вивчення всіх записів ми встановили, що злочини скоює один і той же чоловік. У ході відпрацювання інформації зловмисника затримали та доставили до управління поліції. Ним виявився 20-річний місцевий мешканець», – додав Олександр Кузьмін.

Також у ході слідства киянин добровільно віддав частину крадених речей, які не встиг продати. Загалом слідчим відділом зібрано доказову базу щодо причетності правопорушника у скоєнні 39-ти аналогічних злочинів.

«Слідчі розслідують два кримінальні провадження за частинами другої та третьої статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Фігуранту оголошено повідомлення про підозру у вчиненні злочинів та обрано міру запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту. Йому загрожує до шести років позбавлення волі», – зазначив начальник управління поліції.

Події, 01.03.2019 16:40