У Києві на Оболоні обікрали ювелірний магазин

17 ЧЕРВНЯ 2019 16:06

На столичній Оболоні правоохоронці викрили зловмисницю, яка обікрала ювелірний магазин. Слідчі закінчили досудове розслідування стосовно жінки, яка, скориставшись службовим становищем, виносила та здавала до ломбардів столиці ювелірні прикраси.

На сайті Нацполіції зазначається, що до Оболонського управління поліції у серпні 2018 року звернулась власниця ювелірної крамниці. Вона повідомила, що після проведення інвентаризації виявила нестачу коштовностей на суму понад одного мільйона гривень. Головною підозрюваною стала продавець – 34-річна уродженка Житомирщини, яка працювала в закладі близько двох років та була матеріально відповідальною за ввірений товар.

Як розповів слідчий відділення розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого відділу Оболонського управління поліції ГУНП у місті Києві Павло Сідняєв, підозрювана жінка зривала бірки з ювелірних виробів та здавала їх у якості брухту дорогоцінних металів:

«Ми опитали співробітників ломбардів та провели почеркознавчу експертизу. Результати довели, що зловмисниця особисто підписувала договори, використовуючи при цьому власні документи. Загалом нами виявлено 57 угод з ломбардами на загальну суму близько 600 тисяч гривень».

Жінці оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

«Наразі матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом скеровано до Оболонського суду міста Києва. За скоєне зловмисниці загрожує до восьми років позбавлення волі», - додав Павло Сідняєв.

Події, 17.06.2019 16:06