У Києві пройде спецпоказ фільму "20 днів у Маріуполі" Мстислава Чернова

21 БЕРЕЗНЯ 2024 17:39

У столичному Українському Домі 23 березня відбудеться спецпоказ документального фільму Мстислава Чернова "20 днів у Маріуполі", який здобув премію "Оскар". Показ відбудеться в рамках проекту "Кінопростір" — спільної програми Українського Дому та Української Кіношколи.

"20 днів у Маріуполі" — найвідоміший у світі й найтрагічніший український документальний фільм. Він засвідчив російські військові злочини у Маріуполі, став вагомим українським голосом у світі та приніс своїм авторам нагороди на кінофестивалях Sundance, Docudays UA, Пулітцерівську премію, BAFTA ти "Оскар".

Початок повномасштабного вторгнення відеожурналіст Associated Press Мстислав Чернов разом зі своїми колегами продюсеркою Василиною Степаненко та фотографом Євгеном Малолєткою зустріли в Маріуполі. Шок від жорстокості, з якою росіяни руйнували не лише будинки, а й долі безлічі маріупольців, журналісти пережили разом з усіма. На 21-й день після окупації міста їм вдалося виїхати через гуманітарний коридор.

Фільм "20 днів у Маріуполі" зроблено у співпраці Associated Press та американських документалістів із Frontline. Матеріал було відзнято під час перших днів облоги Маріуполя. Близько 10% відео та фотографій вдалося відправити з єдиної точки у місті, де був сигнал мобільного зв’язку. Близько 30 годин відео вивезли гуманітарним коридором.

Фільм демонструється з українськими субтитрами.

Спецпоказ фільму "20 днів у Маріуполі" відбудеться 23 березня в Українському Домі (вул. Хрещатик, 2). Початок показу о 16.00.

Квитки можна придбати тут: https://kontramarka.ua/uk/20-dniv-u-mariupoli-91806.html

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 21.03.2024 17:39