Фото: Twitter Арвідаса Анушаускаса

У Литві стався гучний скандал із закупівлями тепловізорів для України

Міністерство національної оборони Литви призупинило закупівлю тепловізорів для України. Це сталося після корупційного скандалу.

Про це у парламенті заявив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас повідомляє BNS.

Литовський телеканал TV3 повідомив, що дві компанії продали прикордонникам монокуляри, але замість військових компонентів, можливо, використовували аналогічні, дешевші цивільні компоненти, які відрізняються від тих, що вказані в документах. Поліція Литви розпочала досудове розслідування проти компаній-переможців тендеру на закупівлю тепловізорів Ados-tech і Ados pro наприкінці березня.

"У зв'язку з нововиявленими обставинами ми призупиняємо сам процес. Жодних контрактів не підписано", — заявив Анушаускас.

За даними TV3, Ados-tech і Ados pro можуть співпрацювати з білоруським виробником "Електрооптика". Акціонер обох компаній і керівник Ados-tech визнав, що така співпраця була, але припинилася після протестів 2020 року. Оперативні служби перевірили тепловізори й не виявили в них деталей білоруського виробництва.

Нагадаємо, Україна та Литва впроваджують спрощений обмін водійських посвідчень. Тепер, аби отримати відповідний документ, українцям не потрібно складати теоретичні та практичні іспити.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Світ, 11.05.2023 18:21