Фото: Слово і діло

У Львові 11 людей ушпиталили з гострим отруєнням: де вони харчувалися

У Львові із попередніми діагнозами "гостра кишкова інфекція" та "бактеріальна кишкова інфекція" до лікарень госпіталізували одинадцятеро осіб, серед яких двоє дітей. Стан усіх пацієнтів стабільний. Поліція порушила кримінальні провадження.

Про це повідомили в поліції Львівської області.

Зазначається, що повідомлення до поліції про те, що до однієї з львівських лікарень з попереднім діагнозом "гостра кишкова інфекція" доставлено п’ятьох львів’ян — чотирьох дорослих та одну дитину надійшло 12 червня. Як попередньо встановили поліцейські, госпіталізовані громадяни в різний час харчувалися в одному з кафе, розташованому на проспекті Червоної Калини у Львові. 

Того ж дня у поліцію надійшло ще одне повідомлення від медиків про госпіталізацію у профільну лікарню шістьох мешканців Львова — п’ятьох дорослих та одну дитину. Вони мали попередній діагноз "бактеріальна кишкова інфекція". Усі вони вживали їжу під час банкету в одному з львівських ресторанів.

За цими фактами слідчі територіальних підрозділів поліції відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст.325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).

"Санкція статті передбачає покарання — штраф від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк", — додали в поліції.

Нагадаємо, жителі Росії сурогатним алкогольним напоєм "Мистер Сидр". У Самарській області померли дві жінки, які вживали сидр. Губернатор Ульяновської області заявив, що в регіоні сидром отруїлося 35 осіб, зокрема неповнолітня. 16 людей померли внаслідок отруєння. Більшість постраждалих — жителі Дімітровграда. Ще двоє людей померло після отруєння сурогатним сидром в Удмуртії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 13.06.2023 16:21