Фото: Маріупольська міськрада

У Маріуполі окупати встановили пам’ятник військовому РФ, який брав участь у захопленні міста (фото)

У тимчасово окупованому Маріуполі загарбники української землі встановили пам’ятник російському військовому, який брав участь у захопленні міста та вбивав цивільних громадян.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко. Також він опублікував відповідні фото.

"У Маріуполі встановили пам'ятник вбивці місцевих жителів", — написав він у Teltgram.

За його словами, погруддя російського військового Едуарда Дьяконова встановили на одній з ділянок проспекту Миру, де загарбники роблять "алею героїв". Цей рашист родом із Іркутська. Він брав участь у захопленні Маріуполя та вбивстві мирних людей. Тут і загинув.

Пам'ятник військовому РФ у Маріуполі

Пам'ятник військовому РФ у Маріуполі. Джерело: Telegram Петра Адрющенка

"Тепер загарбники намагаються зробити з вбивці "героя" та нав'язати це маріупольцям, які виживали під російськими обстрілами. У кожній родині є загиблі родичі, друзі та колеги", — зазначив Андрющенко.

Також окупанти намагаються максимально русифікувати тимчасово окупований Маріуполь та знищити усе, що нагадує про його приналежність до України. Росіяни вже демонтували пам'ятник жертвам Голодомору, захисникам України та знищили усі мурали. Замість цього окупанти встановлюють пам'ятні знаки вбивцям та вже проводять опитування щодо пам'ятників Леніну, Сталіну та Катерині II.

Пам'ятник військовому РФ у Маріуполі

Пам'ятник військовому РФ у Маріуполі. Джерело: Telegram Петра Адрющенка

Нагадаємо, раніше Центр національного спротиву повідомляв, що рашисти на тимчасово окупованих територіях України продовжують займатися терором населення. Зокрема, у Маріуполі росіяни формують "реєстри небажаних мешканців"

Додамо, раніше Маріупольська міська рада повідомляла, що російські загарбники у тимчасово окупованому Маріуполі заробляють кошти на ремонті пошкоджених будинків. Окупанти відмовляються відновлювати згорілі квартири, але гроші за це отримують.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 26.07.2024 16:13