У Маріуполі виселяють з новобудов колаборантів, які "засвітилися" на відео з Путіним

В окупованому Маріуполі мешканці новозбудованого ЖК "Невський" скаржаться на проблеми з оформленням квартир у власність. Погрожують виселенням і колаборантам, які нещодавно вітали там президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомляє російське опозиційне видання "Верстка".

18 березня Путін побував у Маріуполі, де зустрівся з мешканцями новозбудованого ЖК "Невський" на тлі новеньких будинків, не показуючи жахливі руйнувань у місті.

Журналісти отримали дані із закритого чату житлового комплексу. Кілька жителів "Невського" поскаржились на те, що не можуть отримати свідоцтва на право власності. Підконтрольна окупантам прокуратура проводить перевірку "законності отримання" квартири.

"Свідоцтва на право власності не видадуть, допоки не проведуть перевірку про законність видачі квартири. І вже є випадки виселення, якщо раптом з'ясується, що є інше житло", — написала в чаті одна із мешканок житлового комплексу.

Ще одна власниця квартири розповіла — дізналася, що мешканців квартир уже виселяють. Серед причин називають і наявність у власності іншого житла, і помилки комісії під час перевірки та інші.

"У будь-якому разі це якийсь ідіотизм: спочатку потішити людей, дати їм купити меблі, обжитися, а потім відібрати житло", — поскаржився один із мешканців ЖК.

Зараз мешканці ЖК міркують над тим, аби подати колективну заявку на сайт президента РФ.

"Прийшли, звільнили від житла, від роботи, від рідних, і тепер дали нам милість. Роздають житло, але воно не ваше… Але ж ви забрали у нас приватизовану житлоплощу", — бідкається ще один житель.

Нагадаємо, що 18 березня Путін побував у тимчасово окупованому Севастополі, після цього — у Маріуполі. Демонстративний приїзд російського диктатора Володимира Путіна в Маріуполь — це спроба відвернути увагу від рішення Міжнародного кримінального суду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 23.03.2023 19:50