Фото: скріншот з відео

Що означає приїзд Путіна на окуповані території: роз'яснення Центру стратегічних комунікацій

Демонстративний приїзд російського диктатора Володимира Путіна в Маріуполь — це спроба відвернути увагу від рішення Міжнародного кримінального суду.

Про це пише Центр стратегічних комунікацій.

Варто відзначити, що 18 березня Путін побував у тимчасово окупованому Севастополі, після цього — у Маріуполі.

Головні висновки ЦСК щодо приїзду Путіна на тимчасово окуповані території:

  • Його перебування на тимчасово окупованих територіях України — незаконне;
  • Перший за час окупації приїзд Путіна на підконтрольну РФ материкову частину України — це намагання медійно перебити негативний резонанс від рішення МКС, підняти ставки у війні та підвищити свій авторитет. Зокрема, напередодні візиту до Москви голови КНР;
  • Використання у власному піарі Маріуполя всього через рік після вчинення одного з найбільших воєнних злочинів: знищення Драмтеатру – свідчення безмежного цинізму путінської кліки;
  • Зйомки відбувалася в найкращих традиціях "показухи": приїзд в єдиний відновлений після руйнувань квартал міста, розмова з відібраними особами, акцент на "відновленій" філармонії, щоб глядачі сплутали її зі зруйнованим Драмтеатром;
  • Нічний час, обраний для приїзду в Маріуполь, мав приховати від камер повсюдні руїни міста, А також вберегти кремлівського диктатора від зустрічей зі справжніми маріупольцями, які пережили російські жахи.

Що відомо про рішення суду в Гаазі

Міжнародний кримінальний суд (МКС) видав ордери на арешт диктатора Володимира Путіна та уповноваженого президента Росії з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

Раніше очільник Офісу генпрокурора України Андрій Костін заявив, що російський президент Володимир Путін має офіційний статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину — незаконної депортації та переміщення українських дітей. Тепер Путіна мають заарештувати за межами Росії та передати до міжнародного суду.

Також повідомлялось, що можливість перебувати в інших країнах світу для російського диктатора Володимира Путіна стала проблемною.

У Міністерстві зовнішніх справ Росії відреагували на видачу Міжнародним кримінальним судом ордера на арешт Путіна. Для країни-агресора такі документи не мають жодного значення.

Південно-Африканська Республіка може бути першою, хто заарештує Путіна під час його запланованого візиту в серпні. ПАР ратифікувала Римський статут Міжнародного кримінального суду і зобов’язана видати ордер на арешт.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.03.2023 14:09