Фото: Петро Андрющенко

У Маріуполі виявили нові масові поховання: супутникові фото

У GoogleMaps оновили карту Маріуполя, де чітко видно місто після цинічних російських обстрілів. Також на мапі можна побачити нові сектори масових поховань у місті.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Судячи з історії руйнувань, фото зі супутника зроблені в різні дати після середини березня 2022 року. Детально пропрацювавши карту всіх кладовищ, влада знайшла нові сектори масових поховань на Новотроїцькому кладовищі.

"Сектори по розміру візуально більші за братські могили у селі Виноградне або селі Мангуш. Повертаючись в історію окупації, Новотроїцьке кладовище було достатньо довгий час (приблизно до середини липня) зачинене та під контролем окупантів. Кого поховано та в який період на зараз невідомо. Будемо намагатись з’ясувати, наскільки це можливо", — написав Андрющенко.

Він зазначив, що всю правду можна буде дізнатися лише після деокупації Маріуполя.

"Тому не знижуємо активності моніторингу та отримання інформації про злочини Росії в Маріуполі ані на хвилину. Допоки останнього злочинця окупантів не буде покарано. Лише так", — підсумував радник мера міста.

Нагадаємо, російські окупанти хочуть повністю сховати сліди своїх злочинів та знищити український Маріуполь, який розвивався до повномасштабного вторгнення РФ. В одному з районів окупованого міста — Черьомушки — рашисти знести 29 будинків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.04.2023 12:34