Фото ілюстративне. Джерело: Маріупольська міська рада

Голі поля та котловани: у що перетворили рашисти один з мікрорайонів Маріуполя (відео)

Російські окупанти хочуть повністю сховати сліди своїх злочинів та знищити український Маріуполь, який розвивався до повномасштабного вторгнення РФ. В одному з районів окупованого міста — Черьомушки — рашисти знести 29 будинків.

Як повідомили у Маріупольській міській раді, до 24 лютого 2022 року у цій частині міста жили мирні українці, а тепер тут  голі поля та котловани.

"Цинічне та безжальне руйнування продовжується. Цілодобово десятки будинків у всіх районах окупованого міста масово зносять. Так, у мікрорайоні Черьомушки замість 29 будинків, де мирно жили маріупольці, тепер голі поля та котловани", — зазначили у міськраді.

Місцева влада запевнила, що хоч і рашисти прагнуть приховати сліди своїх злочинів, українці повернуться та відродять рідне місто.

Окупанти у Маріуполі хочуть привласнити майже 700 приватних будинків

Раніше у прес-службі Маріупольської міської ради повідомляли, що окупаційна влада готується визнати 665 приватних будинків "безхазяйними". Їх планують віддати під розміщення військових та чиновників-гастролерів.

За словами мера Вадима Бойченка, такі дії росіян мають на меті "легалізувати", а фактично привласнити чуже майно окупантами під час ведення військових дій. 

"Російські окупанти зруйнували наше місто, а тепер хочуть відібрати у людей те, що лишилося цілим. Для створення ілюзії законності застосовують процедуру визнання майна безхазяйним. Але насправді — це черговий протизаконний злочин та банальне пограбування людей. Але усі їх плани — марні, адже скоро у Маріуполь повернеться прапор України, а з ним законність та порядок", — зазначав Бойченко.

Нагадаємо, за даними місцевої влади, на відродження окупованого Маріуполя потрібно близько 20 років. Йдеться, зокрема, про повноцінне відновлення, адже російські загарбники зруйнували у Маріуполі 95% будівель.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.04.2023 00:38