У Мексиці виявили вантажівку з 157 трупами

19 ВЕРЕСНЯ 2018 09:04

У Мексиці звільнили директора інституту судової медицини міста Халістка, після того як неподалік від Гвадалахари був виявлена вантажівка зі 157 напіврозкладеними трупами. Тіла помістили в рефрижератор на час, оскільки в моргах державних лікарень не було місць.

Як пише Mexico Daily News, в результаті «морг на колесах» кілька днів переїжджав з місця на місце через скарги місцевих жителів на моторошний сморід. Спочатку вантажівка припаркувався в муніципалітеті Тлакепаке (штат Халіско), потім переїхав в Тлахомулько-де-Суньга, а потім в промислову зону Гвадалахари.

За весь цей час влада так і не вирішила, що робити з тілами. Видання припускає, що всі ці трупи - непізнані жертви злочинів.

Зараз комісія з прав людини Халіско почала розслідування інциденту. Вона вимагає від влади створити спеціальне кладовище, на якому можна буде поховати неідентифіковані тіла. Крім того, юристи вимагають зібрати ДНК всіх загиблих, задокументувати всі зразки. Місцева влада запевняє, що вирішать всі ці питання до кінця жовтня.

Світ, 19.09.2018 09:04