Фото: росЗМІ

У Москві підняли по тривозі ФСБ та інших силовиків, у Ростові помітили бронетехніку, — ЗМІ

У ніч на суботу, 24 червня, московське управління Федеральної служби безпеки РФ підняли по тривозі, а на трасі Москва-Воронеж-Ростов-на-Дону виставляють блокпост. У Ростові-на-Дону помітили бронетехніку. 

Про це повідомляє російська служба BBC. За даними близьких до спецслужб та армії РФ джерел, черговим на блокпостах наказано відкривати вогонь на ураження "в разі виникнення загрози".

"Техніка при цьому в режимі готовності, але наказу про її висування частини поки що не отримували", — вказують журналісти.

Крім цього, росЗМІ пишуть, що у Москві силовиків перевели у підвищену готовність, також там запроваджується план "Фортеця".

Що відомо про скандал з Пригожиним

Ввечері 23 червня Євген Пригожин звинуватив російську армію в обстрілі по тилових таборах "вагнерівців". За його словами, нібито загинула "величезна кількість солдатів ПВК "Вагнера"".

Пригожин заявив, що зупинить "зло, яке несе військове керівництво країни", і пообіцяв покарати тих, хто причетний до атаки його найманців. Також він повідомив, що разом з 25 тисячами солдатів вирушає "розбиратися з беззаконням в країні". За даними ЗМІ, після цього підрозділи Росгвардії нібито підняли у бойову готовність.

"Це не воєнний переворот, це марш справедливості. Наші дії ніяк не заважають військам", — заявив Пригожин у відповідь на таку активність Міноборони РФ.

У Кремлі повідомили, що Путін поінформований про ситуацію навколо Пригожина, вживаються всі необхідні заходи. ФСБ порушила кримінальну справу проти Пригожина за фактом заклику до збройного заколоту. Генпрокуратура РФ заявила про правомірність такого рішення.

"Твердження Пригожина, не мають під собою жодних підстав, вимагаємо негайно припинити протиправні дії", — заявили у російському Національному антитерористичному комітеті.

Пригожина звинувачують за ст. 279 КК РФ "за фактом організації збройного заколоту".

"Його діям буде надано належну правову оцінку. За цей злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 20 років", — повідомили в Генпрокуратурі РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Пригожин розробив для своїх бойовиків власний варіант контракту з Міноборони Росії. Це сталося після ультиматуму, який висловили "вагнерівцям" й іншим так званим "добровольчим формуванням", щодо підписання контрактів із відомством до 1 липня 2023 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.06.2023 00:31