Фото: колаж TrueUA

Пригожин звинуватив армію РФ у ракетному ударі по "вагнерівцях" і пригрозив відповіддю Шойгу

Очільник приватної військової компанії "Вагнера" Євгеній Пригожин заявив, що армія Росії завдала ракетного удару по базі "вагнерівців". За словами "кухаря Путіна", внаслідок атаки загинула велика кількість його бойовиків.

Про це повідомила прес-служба Пригожина у Telegram.

Пригожин заявив, що удар було завдано саме з боку російських військових. 

"За інформацією з місць, удар було завдано з тилового боку, тобто військовими Міноборони РФ. Ці мерзотники завдали ракетних ударів по наших тилових таборах. Загинула велика кількість наших бійців. Ми ухвалимо рішення, як відповімо на це злодіяння. Наступний крок за нами", — розповів очільник "вагнерівців".

Фінансист ПВК "Вагнера" наголосив, що з відповіддю не забариться і вже 25 тисяч його найманців йдуть розбиратися з Сергієм Шойгу. 

"Я прошу нікого не чинити опір. Всі, хто намагатимуться чинити опір — ми будемо знищувати. Справедливість у військах буде відновлено, а після цього і справедливість у всій Росії... Шойгу щойно боягузливо втік із Ростова. О 21:00 боягузливо, як баба. Ця тварюка буде зупинена... Нас 25 тисяч і ми йдемо розбиратися", — заявив Пригожин.

Реакція Міноборони РФ

Своєю чергою російське Міноборони заявило, що не завдавало ударів по тилових таборах ПВК "Вагнер" та називає повідомлення про них "інформаційною провокацією".

"Всі повідомлення, що розповсюджуються в соцмережах від імені Пригожина, і відеокадри про нібито завдання удару по "тилових таборах" ПВК "Вагнера" не відповідають дійсності і є інформаційною провокацією", — йдеться у повідомленні.

Окупаційне оборонне відомство заявляє, що ЗС РФ "продовжують виконання бойових завдань на лінії зіткнення зі збройними силами України в районі проведення СВО".

Водночас у російських ЗМІ з'явилася інформація, що підрозділи Росгвардії підняті в готовність. Це відбулося після гучних заяв Пригожина. Підрозділи "Грім" МВС теж підняті по тривозі. Також, російські пропагандисти повідомляють, що Міноборони РФ готує екстрену заяву.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Євген Пригожин розробив для своїх бойовиків власний варіант контракту з Міноборони Росії. Це сталося після ультиматуму, який висловили "вагнерівцям" й іншим так званим "добровольчим формуванням", щодо підписання контрактів із відомством до 1 липня 2023 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.06.2023 22:34