Фото: Facebook-сторінка Джамали

У Москві суд заочно арештував співачку Джамалу через "фейки" про російську армію

Суд у Москві заочно заарештував українську співачку Джамалу (справжнє ім'я Сусана Джамаладінова, — ред.). Російська феміда винесла рішення у так званій справі "фейків" про російську армію.

Про це повідомили у прокуратурі Москви.

За даними російського слідства, 4 квітня 2022 року Джамала опублікувала в соцмережі на своїй сторінці запис, який "містив неправдиву інформацію про дії російської армії під час проведення спеціальної військової операції". Правоохоронці російського режиму оголосили Джамалу в міжнародний розшук.

"Щодо Джамаладінової заочно обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Кримінальну справу буде направлено до Басманного районного суду Москви для розгляду по суті за відсутності обвинуваченої, яка перебуває в міжнародному розшуку", — йдеться у повідомленні.

Попередньо, Джамалу оголосили в розшук у Росії в середині жовтня 2023 року.

Співачку Джамалу заочно арештували в Росії

Скріншот

Нагадаємо, 3 жовтня Слідчий комітет РФ оголосив у розшук керівника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова й інших воєначальників. Їх звинувачують у "тероризмі".

Також Міністерство внутрішніх справ Росії оголосило колишнього радника Офісу президента України Олексія Арестовича у розшук. Щоправда, не уточнюють, яку "кримінальну статтю" йому інкримінують.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.11.2023 16:15