Кирило Буданов. Джерело: "Слово і діло"

Звинувачують у "тероризмі": Росія оголосила в розшук Буданова й інших українських військових командирів

Слідчий комітет РФ оголосив у розшук керівника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова й інших воєначальників. Їх звинувачують у "тероризмі".

Про це повідомили російські ЗМІ. Крім головного українського розвідника, у російський розшук потрапили також командир Повітряних сил Микола Олещук і командир 383 полку Сергій Бурденюк.

Судити військових планують за регулярні атаки дронів по території РФ. Вони їх називають "тероризмом". На ці звинувачення нещодавно відповів Кирило Буданов.

"Жодна цивільна людина так і не постраждала, щоби вони там не казали. Попри те, що вони й так не кажуть про загиблих. Підприємства вигорають, високотехнологічні станки згорають", — заявив керівник Головного управління розвідки.

Нагадаємо, у вересні в інтерв’ю The Economist Буданов заявив, що безпілотники, які регулярно атакують територію Російської Федерації, мають велике значення під час ведення війни з країною-агресором. Такі атаки, безумовно, полегшать операції зі звільнення наших земель.

За словами керівник ГУР, однією з цілей є виснаження російської системи протиповітряної оборони, по-друге, виведення з ладу військового транспорту і бомбардувальників, і, по-третє, завдання шкоди військовим виробничим об'єктам, як, наприклад, удар по заводу з виробництва ракетного палива у Тверській області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.10.2023 09:44