Фото: Telegram Буданова

Для чого Україна атакує Росію безпілотниками: Буданов назвав три головні цілі

Безпілотники, які регулярно атакують територію Російської Федерації, мають велике значення під час ведення війни з країною-агресором. Такі атаки, безумовно, полегшать операції зі звільнення наших земель.

Про це розповів керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов в інтерв’ю The Economist. Він назвав три основні цілі запуску безпілотників по Росії.

За словами Буданова, однією з цілей є виснаження російської системи протиповітряної оборони, по-друге, виведення з ладу військового транспорту і бомбардувальників, і, по-третє, завдання шкоди військовим виробничим об'єктам, як, наприклад, нещодавній удар по заводу з виробництва ракетного палива у Тверській області.

"Ми хочемо вивести їх (росіян, — ред.) із зони комфорту", — сказав глава розвідки.

Буданов також наголосив, що вторинна мета запуску безпілотників — психологічна, щоб посіяти занепокоєння серед населення і порушити нормальні економічні процеси всередині Росії. Закриття великих аеропортів у Санкт-Петербурзі та Москві, наприклад, стало майже щоденним явищем.

"Безпілотники, безумовно, полегшать операції зі звільнення наших територій". Безпілотники не мають страху. Їх не шкода", — додав очільник української розвідки.

Атака дронів на Москву

Мер Москви Сергій Собянін 17 вересня написав у соцмережах, що ППО нібито була відбита атака безпілотника у міському окрузі Істра. Також він стверджує, що на місці падіння уламків, за попередніми даними, немає руйнувань та постраждалих.

При цьому в російському Міноборони розповідають про "припинення спроби" атаки дрона по об'єктах на території РФ о 01:45 за місцевим часом.

"Черговими засобами ППО знищено український безпілотний літальний апарат літакового типу над територією Істринського району Московської області", — йдеться у заяві.

Перед цим у всіх московських аеропортах вводили план "Килим", що пов'язаний із виявленням у регіоні невідомих повітряних об'єктів (наприклад, БпЛА). У цей період в аеропортах не дозволяли здійснювати посадку чи зльоти літакам.

Нагадаємо, на думку Буданова, Збройні сили України можуть встигнути розірвати сухопутний коридор Росії з окупованим Кримом до настання зими. У відчаї російські загарбники передчасно розгорнули резерви.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.09.2023 07:01