Фото: ГУР

Буданов розповів, чи ЗСУ встигнуть до зими "відрізати" сухопутний коридор Росії з Кримом

Збройні сили України можуть встигнути розірвати сухопутний коридор Росії з окупованим Кримом до настання зими. У відчаї російські загарбники передчасно розгорнули резерви.

Таку заяву зробив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов в інтерв’ю The Economist. За словами очільника ГУР, операція з розриву сухопутного сполучення між Росією та окупованим Кримом може бути завершена до настання зими.

Повідомляється, що Україна, можливо, вже залучила обмежену кількість своїх резервних військ, але Росія зараз, здається, у відчаї, і залучила недостатньо сильні резерви, які вона не планувала розгортати до кінця жовтня.

"Всупереч тому, що Російська Федерація декларує, вона не має абсолютно ніякого стратегічного резерву", — сказав Буданов.

За його словами, 25-а російська загальновійськова армія, яку зараз передчасно розгорнули на східному фронті навколо Лиману і Куп'янська, має лише 80% особового складу і 55% техніки від необхідної кількості.

Контрнаступ ЗСУ: оцінка Буданова

Буданов переконаний, що повільний темп просування проти окопаного і добре підготовленого ворога — це просто відображення реальності. Він не розуміє тих, хто пророкував швидкий крах російських ліній. 

"Олівець сильний чи слабкий? Це залежить від того, як на нього дивитися". Контрнаступ триває. В України ще є час. До настання брудного сезону ще більше місяця. "І це факт", — заявив головний розвідник.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що Кримський півострів буде визволений в той спосіб, який Україна вважатиме оптимальним. За його словами, ймовірно, доведеться "викурювати" з Криму окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.09.2023 06:13