Фото: Рада національної безпеки і оборони України / Facebook

"Доведеться "викурити" їх звідти": Данілов пояснив, як Україна звільнятиме Крим від російських окупантів

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що Кримський півострів буде визволений в той спосіб, який Україна вважатиме оптимальним. За його словами, ймовірно, доведеться "викурювати" з Криму окупантів.

Про це  Олексій Данілов заявив у інтерв'ю Українському РадіоВін наголосив, що ситуація з обстрілами військових об'єктів у Криму "буде продовжуватися".

"Це наш півострів, і він обов’язково буде звільнений в той спосіб, який ми вважатимемо за необхідне. На сьогодні виглядає так, що якщо росіяни не підуть з Криму самостійно, нам доведеться їх звідти "викурити" за допомогою зброї, яка є в нас в наявності", — заявив Данілов.

Він наголосив, що ЗСУ не будуть просити дозволу на використання зброї на території України, зокрема й у Криму. За його словами, частина озброєння, яке уражає ворога на нашій території, зокрема в Криму, — це виконання ракетної програми й наші новітні розробки.

"Є певні обмеження щодо використання західної зброї, наші обіцянки партнерам, яких ми обов’язково дотримуємося. На території Росії ми західну зброю не використовуємо. Якщо там щось відбувається, це відбувається лише з використанням нашої, вітчизняної зброї, зброї нашого виробництва", — заявив Данілов.

Нагадаємо, військові Збройних сил України зараз виконують попередню підготовку до звільнення Криму на підставі положень міжнародного права. Українським військовим потрібно відкрити небо над півостровом. Це дасть змогу більш активно знищувати російську військову і складську інфраструктуру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Війна, 16.09.2023 10:59