Кирило Буданов. Джерело: rubryka

"Джонсон привіз Буданову британський паспорт": російська пропаганда зомбує новим фейком

Пропагандистські Telegram-канали вигадали нову небилицю: мовляв, керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов отримав паспорт Великої Британії. Начебто його в Україну власною персоною привіз Борис Джонсон 9 вересня.

Про це повідомив Центр протидії дезінформації. За словами пропагандистів, разом із Будановим громадянами Великої Британії стали його дружина та двоє близьких родичів.

Жодних доказів пропагандисти не дають, однак посилаються начебто на "українські джерела". Насправді ця новина є черговою брехнею ворожої пропаганди.

"По-перше, путіністи не наводять жодних доказів своїм заявам. По-друге, Росія вже не вперше поширює подібні фейки про керівництво країни та очільників різних відомств. По-третє, пропагандисти навмисно посилаються на "українські джерела", оскільки таку інформацію неможливо перевірити", — зазначили в Центрі протидії дезінформації.

Там додали, що, створюючи подібні фейки, країна брехні та дезінформації намагається викликати недовіру українського суспільства до представників органів державної влади, і як наслідок — зниження їх рівня підтримки.

Інфографіка: Центр протидії дезінформації

Інфографіка: Центр протидії дезінформації

Нагадаємо, що в червні російська пропаганда вигадала фейк про начебто смерть Кирила Буданова після ракетної атаки. Також рашисти тоді пробували переконати, що в Українському домі нібито вже готували церемонію поховання. Джерелом такої новини "називали" співробітників центру.

За словами представника ГУР Андрія Юсова, Кирило Буданов певною мірою навіть тішиться такій увазі з боку російської пропаганди. На чергові фейки росіян керівник Головного управління розвідки реагує своєю фірмовою посмішкою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.09.2023 16:18