Фото: ГУР МО

Фейк про смерть Буданова: як голова ГУР відреагував на "вкид" росіян

Російська пропаганда вигадала фейк про смерть керівника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова. Проте ця інформація не відповідає дійсності, адже Буданов — живий, перебуває на робочому місці й навіть тішиться новим "вкидам".

Про це повідомив представник ГУР МО Андрій Юсов в інтерв'ю журналісту Валерію Калнишу. 

Відзначимо, фейк про смерть Кирила Буданова російські пропагандисти вигадали декілька тижнів томуПропагандисти заявляли, що голова ГУР нібито помер після ракетної атаки, а його похорон нібито готується в Києві. Джерелом такої новини "називали" співробітників центру.

"Сьогодні зранку був у кабінеті. Кабінет цілий, все чудово.Командир працює, планує, приймає доповіді й займається тим, що продовжує викривати й знищувати ворога. Все дуже добре, настрій робочий", — сказав Юсов.

За його словами, Кирило Буданов певною мірою навіть тішиться такій увазі з боку російської пропаганди. На чергові фейки росіян очільник ГУР МО реагує своєю фірмовою посмішкою. 

Юсов також розповів, що від початку повномасштабного вторгнення росіяни не раз намагалися влаштовувати замахи на президента України Володимира Зеленського, керівників спецслужб та військове командування. 

"Ворог і зараз намагається шукати слабкі місця. Оскільки не можуть перемогти на полі бою, то хочуть спробувати ліквідувати військово-політичне керівництво України. Наприклад, теракти або спроби ліквідації українського військово-політичного керівництва", — пояснив Юсов.

Нагадаємо, раніше російські пропагандисти запустили новий вкид, який стосується Зеленського та Залужного. Вороги продукують фейки про їхній конфлікт і поширюють наратив про те, що Залужного нібито готують на роль майбутнього українського президента.

Відомо, що протягом останніх двох тижнів росіяни запустили три фейкові новини про "загибель" українських командувачів Сил територіальної оборони та Сухопутних військ ЗСУ Олександра Танцюри й Олександра Сирського та головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.06.2023 11:11