Фото: Офіс президента

Росіяни вигадали нові фейки про "протистояння Зеленського та Залужного"

Російські пропагандисти поширюють нову порцію брехні. Черговий вкид ворога стосується президента України Володимира Зеленського та головнокомандувача Збройних сил Валерія Залужного. Пропагандисти продукують фейки про їхній конфлікт і поширюють наратив про те, що Залужного нібито готують на роль майбутнього українського президента.

Нові інформаційно-психологічні операції ворога зафіксував Центр стратегічних комунікацій.

Вказується, що це — вже не перша спроба публічно "посварити" Зеленського та Залужного, аби спровокувати панічні настрої серед українців. Ці чутки спростував міністр оборони Олексій Резніков, а секретар Ради нацбезпеки й оборони Олексій Данілов назвав їх спробою Росії розхитати ситуацію в Україні.

Експерти зазначають, що рекламну кампанію запустили зі сторінки у Facebook під назвою Active join 29 квітня. У той же день створили фейкову сторінку. Станом на зараз вона не заблокована і всі її "реклами" ще можуть з'являтися у стрічках користувачів Facebook, але сама сторінка порожня.

Нагадаємо, нещодавно російські засоби масової пропаганди поширили чергову дезінформацію про Збройні сили України. Зокрема, окупанти повідомили, що українські військовослужбовці скаржаться на військову техніку, яку передали західні партнери.

Також рашисти вигадали, що 9 березня нібито "знищили "Кинджалом" секретний бункер НАТО біля Львова". Також російська пропаганда поширює відеозвернення нібито військовослужбовців 124-ї бригади, які скаржаться на "величезні втрати".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.05.2023 04:30