Фото: Pixabay

Пропагандисти поширюють фейки про "величезні втрати" ЗСУ (фото)

У мережі шириться відеозвернення військовослужбовців 124-ї бригади, які скаржаться на "величезні втрати". Ця інформація є фейковою.

Про це повідомляють у Центрі стратегічних комунікацій. 

Експерти зауважують, що ця ІПСО розроблена пропагандистами з Кремля. Вони поширюють серед української аудиторії наративи про панічні настрої в лавах Сил оборони України. Від імені українських воїнів вони постійно заявляють про нібито нестачу боєприпасів, брак грошей, обмаль їжі тощо.

"У цій панічній історії з Москви прослідковується спроба накинути на українську владу і військове керівництво ті проблеми, які характерні "другій армії світу". Загарбники вважають, що ця схема спрацює і з українцями", — кажуть у ЦСК.

Як зазначають аналітики, військовослужбовці ЗСУ і всіх Сил оборони отримують речове забезпечення, яке виготовляється за стандартами НАТО, гідну грошову винагороду і практично повністю перейшли на сучасну техніку Північноатлантичного Альянсу. Усім цим захисники України забезпечуються повною мірою й під час повномасштабної агресії Росії.

"За "правдоподібність" тексту і його "безпомилковість" й говорити нічого — усе в дусі "і так піде, нащо заморочуватися", — додають у Центрі стратегічних комунікацій. 

Звідки запустили рекламу?

Рекламні кампанії з різними ID запустили зі сторінки у Facebook під назвою Picturesque um3, яка маскується під "Фотографа".

За даними Центру стратегічних комунікацій, цю психологічну кампанію запустили 18 квітня, а створено фейкову сторінку 9 лютого. Станом на зараз сторінка та всі її "реклами" недоступні, матеріали заблоковані або видалені.

Нагадаємо, британські розвідники повідомляли, що з початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія систематично використовувала інформаційні операції як головний елемент своєї стратегії.Кремль використовує безліч каналів для поширення дезінформації — навмисне створення та розповсюдження хибних чи сфабрикованих даних.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.04.2023 13:21