Фото: Flickr

Як російська пропаганда працює на війні: пояснення британської розвідки

З початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія систематично використовувала інформаційні операції як головний елемент своєї стратегії.

Про це повідомила розвідка Великої Британії.

Зазначається, що Кремль використовує безліч каналів для поширення дезінформації — навмисне створення та розповсюдження хибних чи сфабрикованих даних.

"Одним із компонентів російської дезінформації є "відмивання наративів", коли Росія просуває інформацію від проксі-серверів або неперевірених джерел у соціальних мережах, яка потім проникає в більш мейнстрімні або державні ЗМІ", — йдеться у повідомленні міноборони Великої Британії.

Головною метою таких дій є приховати джерело інформації, щоб російській державі було легше відокремитися від повідомлення. Потім вона просуває дезінформаційні фрагменти повідомлення, маскуючи при цьому свої корисливі інтереси.

"Російські державні суб'єкти представляють маніпульовані наративи як організовано, так і кон'юнктурно. Їхні поточні пріоритети майже напевно включають дискредитацію українського уряду та зменшення міжнародної підтримки України", — зазначили у розвідці. 

розвідка Британії 19 квітня

Нагадаємо, раніше у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки пояснювали, що російська пропаганда не знає жодних моральних чи законних обмежень, вона маніпулює людьми, підставляючи їх. Саме тому важливим є її блокування. Це не є цензурою чи порушенням права на свободу слова, а елементарною вимогою безпеки в інформаційному просторі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.04.2023 10:40