Фото: General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Російська пропаганда поширює фейки про ЗСУ й американську техніку

Російські засоби масової пропаганди поширили чергову дезінформацію про Збройні сили України. Зокрема, окупанти повідомили, що українські військовослужбовці скаржаться на військову техніку, яку передали західні партнери.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

Рашисти вказали джерелом своєї нової пропаганди анонімний прокремлівський канал у Telegram "Военный осведомитель". І хоча він неодноразово поширював дезінформацію про Україну, навіть у його публікаціях немає інформації про скарги ЗСУ на техніку, зазначили журналісти StopFake. Щобільше — під відео з евакуації українськими військовими американського MRAP International М1224 MaxxPro, що наїхав на протитанкову міну, сказано: "Наочний приклад, для чого необхідно нарощувати кількість бронеавтомобілів підвищеної захищеності у ЗС РФ: навіть за таких серйозних пошкоджень техніки її екіпаж зазвичай залишається цілим".

пропаганда

Фото: Центр протидії дезінформації

Також наголошується, що один із військових водіїв ЗСУ бронеавтомобіля M1224 Maxxpro навпаки у коментарі для українського видання "Мілітарний" заявляв, що ця машина легка в управлінні й спроможна захистити екіпаж і десант від стрілецької зброї.

Нагадаємо, раніше британська розвідка повідомляла, що Росія почала нову дезінформаційну кампанію, аби зірвати контрнаступ ЗСУ. У Міністерстві оборони Великої Британії вважають, що російські пропагандисти перебільшують вплив погоди й стану ґрунтів на контрнаступ ЗСУ. Розвідники відзначають, що стан ґрунтів навесні справді ускладнює ведення бойових дій, проте вплив цього фактору на очікуваний контрнаступ України не такий сильний, як про це говорять у Росії.

Крім цього, рашисти вигадали, що 9 березня нібито "знищили "Кинджалом" секретний бункер НАТО біля Львова". Також російська пропаганда поширює відеозвернення нібито військовослужбовців 124-ї бригади, які скаржаться на "величезні втрати". 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.04.2023 00:33