Фото: Володимир Зеленський

Контрнаступ ЗСУ: Росія почала нову дезінформаційну кампанію

У Міністерстві оборони Великої Британії вважають, що російські пропагандисти перебільшують вплив погоди й стану ґрунтів на контрнаступ ЗСУ. Це відбувається для підняття морального духу росіян та деморалізації українських прихильників.

Про це йдеться у розвідувальному огляді міністерства оборони Британії від 21 квітня.

Там відзначають, що стан ґрунтів навесні справді ускладнює ведення бойових дій, проте вплив цього фактору на очікуваний контрнаступ України не такий сильний, як про це говорять у Росії. 

Розвідники зауважують, що на території України зараз переважно вологий ґрунт та багнюка, і це, найімовірніше, уповільнює військові операції для обох сторін.

"Проте, російські інтернет-видання, перебільшують загальний вплив бруду на українські сили у межах своєї інформаційної операції, спрямованої на підвищення морального духу росіян і деморалізації прихильників України перед очікуваним контрнаступом", — вважають у МО Великої Британії.

Розвідка зазначає, що найближчими тижнями стан ґрунтів покращиться, натомість більшою проблемою можуть стати міни. На це доведеться зважати під час усіх маневрів на бездоріжжі.

Нагадаємо, також у мережі шириться відеозвернення військовослужбовців 124-ї бригади, які скаржаться на "величезні втрати". Ця інформація є фейковою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.04.2023 11:08