Фото: Telegram Ганни Маляр

Росіяни запустили фейки про "загибель" Танцюри, Сирського та Залужного: Міноборони назвало мету ворога

Протягом останніх двох тижнів росіяни запустили три фейкові новини про "загибель" українських командувачів Сил територіальної оборони та Сухопутних військ ЗСУ Олександра Танцюру і Олександра Сирського та головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. 

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі телемарафону.

За її словами, подібні фейкові новини "часто є фальшстартом", коли ворог щось спланував, і "просто наперед повідомляє результат". Маляр припустила, що такі фейки з'являються, ймовірно, щоб "звітувати наверх", або деморалізувати українців.

"З одного боку, це можна сприймати як фейк, тому що немає ніякої проблеми подзвонити і пересвідчитись, що все нормально і людина жива.
Але я раджу дивитися глибше на цю проблему — це не тільки інформаційний фейк. Дуже часто — це саме фальшстарт, коли вони вже щось задумали й мають певні цілі. І тепер просто наперед повідомляють про результат. Можливо, щоб звітувати там наверх, або деморалізувати нас", 
зауважила посадовиця.

За словами Маляр, ворогу під час війни важливо знищити наше військово-політичне керівництво. Вже були неодноразові змахи на життя президента країни, також існує загроза життю і для військового керівництва.

"Росіяни відпрацьовують пересування (військового керівництва, — ред.), і загроза (існує, — ред.). Якщо хтось думає, що наші генерали і командувачі десь сидять у безпечних місцях, це не так: вони завжди перебувають під особистою загрозою", — зауважила заступниця міністра оборони.

Нагадаємо, раніше російські пропагандисти запустили новий вкид, який стосується президента України Володимира Зеленського та головнокомандувача Збройних сил Валерія Залужного. Вороги продукують фейки про їхній конфлікт і поширюють наратив про те, що Залужного нібито готують на роль майбутнього українського президента.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.05.2023 12:37