У Нью-Йорку відбулася донорська конференція зі збору коштів на допомогу карибським державам

22 ЛИСТОПАДА 2017 10:03

Країни Карибського басейну, які постраждали від руйнівних ураганів, терміново потребують допомоги міжнародного співтовариства. Генеральний секретар ООН своїми очима побачив масштаби руйнувань на цих островах, на деяких з яких стало неможливо жити. Про це Антоніу Гутерріш нагадав учасникам донорської конференції зі збору коштів для карибських держав. Конференція відбулася в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на UN.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що жителі регіону потребують не тільки в гуманітарній допомоги, а й в інвестиціях, призначених для розвитку інфраструктури нового покоління. Глава ООН нагадав про свій нещодавній візит до регіону.

«В ході своїх візитів в Домініку і на Антигуа і Барбуда я побачив таку ступінь спустошення, який ніколи не бачив у своєму житті. Успіхи в області розвитку, досягнуті працею цілого покоління людей, виявилися перекреслені в лічені години. Барбуда стала абсолютно непридатною для життя», - сказав глава ООН, звертаючись до учасників конференції.

Він закликав все міжнародне співтовариство, в тому числі міжнародні фінансові установи та приватний сектор, сприяти підвищенню здатності Карибського регіону протистояти наслідкам глобального потепління.

Генеральний секретар нагадав про Сендайської рамковій програмі дій щодо зменшення небезпеки стихійних лих на період після 2015 року, підкресливши, що вона передбачає цілий ряд заходів щодо адаптації до нових реалій.

Суспільство, 22.11.2017 10:03