Сабріна Сінгх. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

У Пентагоні попередили про зменшення пакетів допомоги для України: у чому причина

Сполучені Штати й надалі підтримуватимуть Україну у її боротьбі з російськими загарбниками, водночас пакети допомоги зменшаться, оскільки Конгрес все ще не ухвалив рішення про додаткове фінансування.

Яку заяву під час брифінгу зробила заступниця речника міністерства оборони США Сабріна Сінгх, повідомляє "Укрінформ".

"Ми продовжимо передавати пакети, вони просто стають меншими. Тож ми дуже просимо Конгрес ухвалити запит із додатковими асигнуваннями, який надіслав президент, аби ми могли надалі задовольняти потреби України на полі бою", — сказала Сінгх.

Представниця Пентагона наголосила, що США використали вже 95% із загальної суми 62,3 мільярда доларів, які були виділені на підтримку України від початку повномасштабного вторгнення РФ. За її словами, адміністрація вже використала всі фонди Ініціативи сприяння безпеці Україні (USAI) та має в резерві ще близько одного мільярда доларів на пакети PDA.

Вона також нагадала, що Україна покладається на підтримку інших країн.

"Минулого місяця ми мали зустріч контактної групи (у форматі "Рамштайн", — ред.), у середині листопада буде ще одне засідання Контактної групи з питань оборони України. Союзники й партнери продовжують підтримувати Україну, ми продовжуємо підтримувати Україну тим, що їй потрібно в боротьбі", —  зазначила Сінгх.

Нагадаємо, 7 листопада демократи у Сенаті США заблокували спроби республіканців схвалити законопроект про надання надзвичайної допомоги Ізраїлю без передбачених коштів для України, який Палата представників ухвалила минулого тижня. У Державному департаменті США запевняли, що виділення масштабної допомоги Україні та Ізраїлю є "імперативом" для країни. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.11.2023 03:37