Фото: РАР

У Польщі 18-річний юнак планував підірвати держустанову

Спецслужби Польщі затримали на південному заході країни 18-річного юнака. Він минулого року прийняв іслам і планував скоїти теракт поблизу однієї з держустанов.

Особа для теракту планувала використати "пояс шахіда". Хлопець спілкувався з людьми, які можуть мати відношення до ІДІЛ, пише PAP.

Польська спецслужба затримала юнака у Нижньосілезькому воєводстві ще 16 червня.

"Підозрюваний підтримував постійні контакти з людьми, які називали себе представниками терористичної організації Ісламська держава. Затриманий діяв з ними спільно", — повідомили правоохоронці.

Після затримання спецслужба провела обшуки в юнака вдома. там знайшли складові елементи для виготовлення "поясу шахіда".

Польська прокуратура висунула юнакові обвинувачення щодо участі в організованому злочинному угрупованні з метою вчинення терористичного злочину та у підготовці до вчинення дій, що загрожують життю чи здоров’ю багатьох людей або майну, із застосуванням вибухових речовин. Йому загрожує до десяти років ув’язнення.

Нагадаємо, у Німеччині суд заарештував громадянку України. Правоохоронці зазначають, що громадянку України заарештувала влада федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія. Її підозрюють у членстві в іноземній терористичній організації "Ісламська державаі порушеннях обов'язків з догляду та виховання дитини. За яких обставин громадянка України опинилася в Німеччині, не уточнюється.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.07.2023 11:25