Фото: легіон "Свобода Росії"

У Росії підтвердили висадку десанту на Бєлгородщині: подробиці

Ввечері 14 березня російські Telegram-канали повідомили про "тяжкі бої" в селі Козинка Бєлгородської області Російської Федерації. Заявляли, що там нібито висадився вертолітний десант. Губернатор області В'ячеслав Гладков повідомив, що виїхав на місце події, щоб "побачити все на власні очі". Вранці 15 березня Міністерство оборони Росії підтвердило висадку десанту на території РФ й традиційно звинуватило у цьому Збройні сили України.

Так, як повідомляє оборонне відомство країни-агресорки, рашистам нібито вдалося зірвати "чергову спробу прориву підрозділів ЗСУ" у Бєлгородську область. За версією РФ, 14 березня "диверсанти та іноземні найманці" висадили десант до 30 осіб за кілометр від кордону. Для цього буцімто були залучені два гелікоптери Мі-8.

Окупанти заявляють, що "завдали ударів КАБами та з артилерії". За їхніми даними, що "українські бойовики" зазнали значних втрат та почали відступати. Одна група нібито намагалась закріпитись поблизу кордону і була блокована, а інша "вийшла на мінне поле та була знищена".

"Одночасно з цим, вогнем РСЗВ "Торнадо" було ліквідовано групу противника, яка висувалась для евакуації поранених та вбитих українських диверсантів. Загальні втрати ЗСУ становили понад 50 осіб", — заявили у ворожому міністерстві.

Козинка

Село Козинка на мапі бойових дій. Фото: Deep State

Окупати також запевняють, що контроль над селом "повністю відновлено" і район був зачищений. За їхніми словами, "ЗСУ нібито втратили у боях понад 1,5 тисячі бійців, і 500 з них — загиблими".

Що відбувається на кордоні з Росією

Добровольці легіону "Свобода Росії", РДК, та "Сибірський батальйон" 12 березня здійснили прорив російського кордону й заявили, що зайшли у Курську та Бєлгородську області. Пізніше вони повідомили, що контролюють село Тьоткіне Курської області, хоча кілька разів уточнювали інформацію, наголошуючи, що бої тривають. Вже зранку 14 березня жителі Бєлгорода поскаржилися на прильоти. Тим часом російські ЗМІ заявили про нібито прорив диверсійно-розвідувальних груп у Бєлгородській області.

У четвер окупанти повідомляли про "тяжкі бої" на Бєлгородщині. Російські пропагандисти писали, що в районі населених пунктів Сподарюшино та Козинки триває бій, застосовується бронетехніка та реактивні системи залпового вогню.

Того ж дня рашисти істерикували, що російський Грайворон Бєлгородської області опинився під масованою атакою. Внаслідок ударів було нібито багато поранених та руйнувань. Не оминула ця участь місто й 15 березня. Губернатор В'ячеслав Гладков повідомив, що внаслідок атаки є загиблий та руйнування, а загиблий був учасником територіальної самооборони, який вранці заступив на чергування у зв'язку зі складною оперативною обстановкою.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов прокоментував повідомлення формувань легіону "Свобода Росії", "Російського добровольчого корпусу" і "Сибірського батальйону" про бойові дії у Бєлгородській і Курській областях РФ. Зокрема, він наголосив, що бійці мають право проводити операції на території РФ, оскільки є її громадянами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.03.2024 15:00