Фото: прес-служба СБУ

У СБУ прокоментували причетність до підриву Кримського мосту

Очільник Служби безпеки України Василь Малюк, коментуючи підрив на Кримському мосту у жовтні 2022 року, заявив, що відомство здійснювало для цього "певні заходи". 

Про це він розповів у інтерв’ю Дмитру Комарову.

"Відповідно до міжнародного законодавства та звичаїв й традицій ведення війни, з урахуванням того, що то був логістичний шлях, який ми зобов’язані були перерізати ворогу, певні такі заходи, відповідно, здійснювали. Однак деталі назагал не скажу", — сказав Малюк.

За словами голови СБУ, в Росії наразі здійснюється псевдослідство щодо ситуації, яка відбулася із Кримським мостом. Також він додав, що окупанти ув'язнили більш як 20 своїх співгромадян та "інкримінують кожному з них певну співучасть в тому всьому процесі". Малюк закликав не обговорювати цю ситуацію, а "краще за всім цим спостерігати".

Також він розповів, що успішна атака морських дронів на кораблі Чорноморського флоту РФ у Севастопольській бухті в жовтні торік була спланованою спецоперацією СБУ. За його словами, служба проводила цю спецоперацію разом із Військово-Морськими силами України.

Нагадаємо, 8 жовтня 2022 року на Кримському мосту, який з'єднує Росію та окупований півострів, сталася пожежа. Пропагандисти одразу заявили, що "судноплавні арки непошкоджені", водночас рух мостом місцева влада одразу припинила. Окупанти повідомили, що на дорожній споруді стався "підрив вантажного автомобіля".

Внаслідок події нібито був "спалах семи паливних цистерн залізничного складу". Так званий "голова парламенту" Криму Володимир Константинов повідомив, що дорожнє полотно нібито пошкодили "українські вандали". 5 грудня 2022 року РФ заявила, що повністю відновила зруйновану частину моста.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.05.2023 00:17