У світі налічується 152 мільйони працюючих дітей

13 ЛИСТОПАДА 2017 22:43

У світі налічується 152 мільйони працюючих дітей у віці від 5 до 17 років. Багато з них зайняті небезпечними видами праці. Про це йдеться в новій доповіді Міжнародної організації праці (МОП). Його автори закликають всі держави до 2025 року повністю викорінити дитячу працю. Для досягнення цієї мети експерти МОП рекомендували зміцнити норми трудового права, гарантувати соціальний захист сімей з дітьми та забезпечити загальний доступ до безкоштовного якісної освіти. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на UN.

Нова доповідь МОП була представлена напередодні Міжнародної конференції з викоренення найгірших форм дитячої праці, яка стартує у вівторок на цьому тижні в Бразилії.

У МОП нагадали, що Конвенція щодо ліквідації найгірших форм дитячої праці забороняє залучення дітей молодше 18 років до робіт, які завдають шкоди їх здоров'ю та моральному або психологічному стану. До таких занять відноситься робота при надзвичайно високих або низьких температурах і праця з використанням небезпечних хімічних речовин. На сьогоднішній день 99,9 відсотків всіх дітей у віці від 5 до 17 років живуть в країнах, які є учасниками цього важливого договору. Однак проблему не можна вирішити лише за допомогою нормативних актів. У МОП вважають, що необхідно, в першу чергу, змінити ставлення самого суспільства до дитячої праці.

На сьогоднішній день в світі налічується 152 мільйони працюючих дітей - це кожна десята дитина в світі у віці від 5 до 17 років. З 2000 року спостерігалася тенденція різкого скорочення числа дітей, які змушені працювати. Однак з 2012 по 2016 рр. воно знову стало рости.

Суспільство, 13.11.2017 22:43