Фото: Віталій Барабаш

У ще одному місті Донеччини не залишилося жодного вцілілого будинку (відео)

Окупанти повністю знищили інфраструктуру в Авдіївці Донецької області. Житловий фонд більш ніж на 80% зруйнований.

Про це в коментарі "Інтерфаксу" повідомив голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

За його словами, 80% будівель у місті вже неможливо буде відновити, відремонтувати. Їх потрібно буде зносити й наново будувати.

"Зараз немає жодного вцілілого будинку. В місті, мабуть, ще з літа немає жодної вцілілої будівлі. А взагалі, в нас було 149 багатоповерхових і близько чотирьох тисяч приватних будинків", — сказав Барабаш.

У місті також немає водопостачання (ще до початку повномасштабного вторгнення було перебито електрозабезпечення Донецької фільтрувальної станції). Із березня в місті не було опалення, із квітня немає газопостачання, світла — десь із травня 2022 року. Узимку люди, які залишалися в місті, були змушені опалювати житло буржуйками.

Нагадаємо, декілька днів тому волонтерам, журналістам та іншим цивільним заборонили в'їжджати в Авдіївку через напружену ситуацію в місті. Російське військове керівництво, ймовірно, залучило у наступі на Авдіївку підрозділи групи "Вагнера". У такий спосіб рашисти хочуть посилити виснажені загони своїх вояк, а також, ймовірно, потенційно закріпити недавні обмеження тактичних успіхів у цьому районі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.03.2023 16:44