У Туреччині відкритий Банк технологій для надання допомоги найменш розвиненим країнам

05 ЧЕРВНЯ 2018 11:48

Вчора в турецькому місті Гебзе відбулася офіційна церемонія відкриття так званого Банку технологій.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на UN.  

Завдяки йому найменш розвинені держави отримають доступ до сучасних технологій та інновацій, які можуть зіграти найважливішу роль в боротьбі з бідністю і в забезпеченні екологічної безпеки.  

«Інавгурація - найважливіша подія в області надання допомоги найменш розвиненим країнам у використанні переваг науки, техніки і інновацій. Держави - члени ООН, приймаючи Цілі сталого розвитку на період до 2030 року, пообіцяли не залишити нікого за бортом. Новий Банк технологій допоможе найбільш уразливим країнам в їх прагненні побудувати стабільне і процвітаюче майбутнє для прийдешніх поколінь», - заявила перший заступник Генерального секретаря ООН Аміна Мохаммед, виступаючи на офіційній церемонії.  

Новий банк покликаний сприяти розвитку національних і регіональних інноваційних систем для залучення зарубіжних технологій і розвитку власних досліджень та інновацій.  

У категорію найменш розвинених входять 47 країн, в основному - Африки і Азії. У них проживає 900 мільйонів чоловік. Половина з них змушена обходитися двома доларами в день.  

«Ми дуже раді, що беремо участь в інавгурації такої важливої установи з підтримки найменш розвинених країн. Я хотіла б подякувати уряду Туреччини за його готовність прийняти у себе Банк технологій, а також інші держави, які пообіцяли надати фінансову допомогу», - заявила Фекітамоелоа Утоікаману, Високий представник по найменш розвиненим країнам, що розвиваються, які не мають виходу до моря, і малим острівним державам, що розвиваються Банк технологій - нова установа ООН, покликаний допомагати бідним країнам в розвитку сучасних технологій і використанні їх в ім'я благополуччя всіх громадян.

 

Світ, 05.06.2018 11:48