У Єгипті знайшли фортецю віком понад 2600 років

15 ТРАВНЯ 2019 15:45

Єгипетські археологи знайшли в Північному Синаї залишки стародавньої військової фортеці, повідомляє Міністерство у справах раритетів у Facebook.

Генеральний секретар Вищої ради раритетів Мустафа Вазирі в своїй доповіді підкреслив, що знайдена фортеця одна з найстаріших, її вік перевищує 2600 років.

Північний Синай - мухафаза, розташована в північній частині Синайського півострова, на північному сході Єгипту. Головним адміністративним центром є місто Ель-Аріш. Територія Північного Синаю історично грала найважливішу роль для захисту від нападів зі сходу. Тут, в місті Нехель (Nekhel), розташована фортеця Ан-Нехель (An-Nekhel), яка з 2003 року знаходиться під захистом ЮНЕСКО.

Знайдена фортеця датується періодом з 664 по 610 роки до нашої ери. Вченим вдалося виявити Північно-Східну вежу і залишки Південно-Східної. Крім того, археологи знайшли сліди південної стіни, протяжність якої становила близько 85 метрів.

За словами Вазирі, вона була побудована на місці іншого, недобудованого замку. Глава експедиції Хішам Хусейн повідомив, що всього в фортеці налічувалося 16 веж, а ширина споруди становила 11 метрів. Крім того, під час розкопок були знайдені кімнати, які призначалися для солдатів, які охороняли фортецю.

Фортеця служила для захисту східних кордонів Єгипту. Вона була майже зруйнована в ході численних атак. За словами доктора Наді Хадер, глави центрального управління, стародавні замки будувалися не так, як більш пізні, - для них була характерна різна висота стін, яка могла варіюватися від 7 до 17 метрів.

Світ, 15.05.2019 15:45