Фото ілюстративне. Джерело: realist

У Євросоюзі засудили терор бойовиків ХАМАСу проти Ізраїлю

Країни Євросоюзу у спільній заяві відреагували на загострення на Близькому Сході. Вони засудили терористичні дії ХАМАСу проти Ізраїлю.

Про це повідомляє прес-служба Європейської ради.

Зазначається, що члени ЄС наголосили на важливості забезпечення захисту всіх цивільних осіб у будь-який час відповідно до міжнародного гуманітарного права. Вони також закликали ХАМАС звільнити усіх заручників.

"Європейський Союз найрішучішим чином засуджує ХАМАС та його жорстокі і невибіркові терористичні атаки по всьому Ізраїлю і глибоко шкодує про загибель людей… Ми рішуче наголошуємо на праві Ізраїлю захищати себе відповідно до гуманітарного та міжнародного права перед обличчям таких жорстоких і невибіркових нападів", — йдеться в повідомленні.

У документі наголошують, на необхідності широкої взаємодії з владою Палестинської автономії, з регіональними та міжнародними партнерами, які можуть зіграти позитивну роль, щоб не допустити подальшої ескалації.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Китаю Ван Ї розкритикував реакцію Ізраїлю на атаку бойовиків ХАМАСу. У Пекіні вважають, що дії Ізраїлю вийшли за рамки самооборони.

Ван Ї розкритикував дії армії Ізраїлю у телефонній розмові з міністром закордонних справ Саудівської Аравії принцом Фейсалом бін Фарханом аль-Саудом. Китай інтенсивно спілкується з Палестиною, Ізраїлем та всіма зацікавленими країнами, аби досягнути припинення вогню, забезпечити безпеку цивільного населення і якомога швидше відкрити гуманітарні коридори в Сектор Гази.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.10.2023 20:57